Om Johan

Om Johan BergerBoka Johan Berger till jobbet 2024. Fyll på verktygslådan, få ny energi och upplev värsta peppen tillsammans med kollegorna! Du kan alltid välja mellan att boka Johan live eller digitalt.

När du möter inspiratör Johan Berger är det dags för kommunikation, teambuilding och relationer på arbetstid. Men det får inte bara bli snack, det ska vara roligt också!

Johan är även handledare med lång erfarenhet av att möta människor. Både i deras svåraste stunder och gladaste ögonblick, i utmaningarna på jobbet och i privatlivet.

Du kan boka en session med Johan, både live eller digitalt! Är du nyfiken på hos vilka Johan har föreläst samt vad de som lyssnat på honom tycker? Då ska du gå in på sidan Kunder och referenser och kika.

Inspiratör, coach, föreläsare, handledare och författare

Johan Berger är inspiratör, coach, föreläsare, handledare och författare. Och har genom åren etablerat sig som en av Sveriges mest bokade föreläsare och workshop-ledare.  Johan föreläser och inspirerar på temat kommunikation, teambuilding och relationer på arbetstid inom näringsliv, vård och omsorg och konferens.

Johan Berger är inspiratör, coach, föreläsare, handledare och författareAtt inspirera i ledarskap och medarbetarskap

Johan trivs allra bäst när han har förmånen att som inspiratör och föreläsare inspirera i ledarskap och medarbetarskap under föreläsning, workshop, konferens, kick off och planeringsdagar. I coachande innerliga samtal med ledare, chefer, medarbetare och privatpersoner. Och när han handleder arbetsgrupper som är öppna för en positiv förändring och ett utvecklingsinriktat lärande i det mellanmänskliga.

Vem är då Johan Berger?

Johan är född och bosatt i Linköping på den vindpinade Östgötaslätten. Men Johan har också bott och verkat i Stockholm under ett antal år. Med en tidigare 30-årig yrkesresa med start som grön tonåring inom välfärden, arbetar Johan sedan 2010 som föreläsare, inspiratör och coach. Ett av målen är att chefer, ledare och medarbetare ska trivas och fungera så bra som möjligt i sina uppdrag. Med Johan blir livet på jobbet lite lättare.

Missa inte Johans böcker och podcast

Johan är också aktuell med #pekamedhelahjärtat och som programledare för Podcasten- Att leda med Omsorg samt med sin debutbok Reflektioner till kaffet på bokförlaget Komlitt. 

Johan Berger är inspiratör, coach, föreläsare, handledare och författareKommunikation och samarbete för framgångsrika resultat

Johan har uppdrag som inspiratör i relationell och kommunikativ personal och ledarskapsutveckling inom hälso- och sjukvård, näringsliv samt vård och omsorg. Men också inom andra branscher där kommunikation och samarbete är centrala delar för att kunna nå framgångsrika resultat.

Ledarskapsutveckling och självledarskap som ger resultat

Johan erbjuder föreläsningar och workshops i ledarskap, medarbetarskap, samt handledning för ledare, chefer och medarbetare. Det är alltid lika spännande med ett nytt uppdrag. I dialog med dig som beställare går Johan igenom utmaningarna och problemställningarna i din verksamhet. Hur ser situationen ut? Vad är det önskade läget? Behov, syfte och mål? Allt för att nå bästa möjliga utfall. Insatser för individer och grupper i relationellt och kommunikativt lärande skapar psykosocial hållbarhet på jobbet och arbetsglädje.

Att träna på kommunikation och feedback leder till en bättre arbetsmiljö

Tips för bästa resultat! Boka Johan för att ni vill träna upp er förmåga när det gäller följande:

  • Att våga prata om det som är lite svårare
  • Att dela tankar och känslor om era relationer på arbetstid.
  • Att utveckla kommunikation, relation och tillit i er organisation.
  • Att själva delta och bidra som individer i realtid för den förändring ni vill se.
  • Att ta ett metaperspektiv och reflektera över er själva och era egna beteenden på jobbet.
  • Att rama in det som är lite svårare med en yttre lekfullhet.

Kontakta Johan för mer information

Varmt välkommen att kontakta Johan. Här kan du läsa artiklar om Johan och ladda ner pressbilder.

Vad säger då de som anlitat Johan Berger?johan berger

”Tack Johan. Du gjorde allt lätt och att se gruppen öppna sig var fantastiskt” Daniel Johansson AVOMA AB

”Jag har sjungit Ditt lov på kontoret idag och samordnare och andra chefer har bara fått höra positiva omdömen från vår personal om våra kvalitetsdagar. Du har tänt ett hopp hos personalen och det finns en tro på att allt kan bli bättre.” – Mari ”Mia” Asklund Enhetschef på Norrköpings kommun

”Assistenterna var lyriska efter genomgången, de upplevde verkligen att de fick utvecklas och att Du öppnade nya dörrar och tankesätt om vad som var viktigt för dem i deras personliga utveckling, något som är grundbulten för att vi ska kunna göra ett bra arbete med våra brukare och i utvecklingen av vår verksamhet.” – Cesar Rodriguez, Enhetschef på Ekerö Kommun

”Utbildningen med Johan är den bästa utbildning jag varit på” – Ragnar Trygg, Undersköterska på Attendo

Fler kundreferenser samt information om de företag, kommuner och regioner som anlitat Johan finns på den här sidan.