Blogg

Lyssna på avsnitt 2 av Podcasten

Lyssna på avsnitt 2 av ” Johan Berger Att Leda Med Omsorg Podcast”
Möt Evelina Gustafsson Enhetschef Åtvidabergs kommun i ett samtal om nyfikenhet, mod och ungt ledarskap.

Johans bokdebut Reflektioner till kaffet

Den 7 mars dansar min debutbok in. Den går att förhandsbeställa f.o.m. idag. Jag skrev den då jag insåg att på alla arbetsplatser jag jobbat som anställd i vården var böckerna olästa dammsamlare. Ibland fungerade de som dörrstopp eller grytunderlägg. Men vi såg dem aldrig för de bjöd inte upp till dans. Nu bjuder jag upp Er medarbetare och ledare till en svängom med min bok. Och bokförlaget Komlitt har fixat dansbanan.

Det är en omvälvande resa att debutera som författare. Så en dag är plötsligt boken på tryckeriet. Och sedan…
Nu kan Du läsa mer och beställa Reflektioner till kaffet på bokförlaget Komlitt nedan.

Läs mer och beställ boken på bokförlaget Komlitt här!

 

Hässleholms kommun hemtjänst storsatsar

På föreläsningsuppdrag i Skåne för Hässleholms kommun hemtjänst som storsatsar med totalt 7 heldagar med Johan för sin personal!
Johan hälsar att det är topp 5 roligaste han gjort. Tack för förtroendet!

Boka inspiration och utbildning 2018

Var är inspirationen på jobbet 2018?

Välkommen att boka inspiration och utbildning  med Johan Berger 2018!

Föreläsningar

”Relationer på arbetstid” – I den här interagerande föreläsningen på en halvdag lär vi oss tillsammans verksamma metoder för konstruktiva sätt att kommunicera och hantera det som är svårt i vissa situationer på jobbet i det mellanmänskliga. Genom övningar och samtal i smågrupper och storgrupp arbetar vi med reflektion, relation och känsla. Med utgångspunkt i att ansvaret för en positiv förändring på jobbet i första hand startar med oss själva. (Personalgrupper och ledningsgrupper, Vård & omsorg, hälso-och sjukvård).

”Inspiration & utvecklingsdag för ledningsgruppen” – En halvdag med plats för relation, reflektion och känsla. Vi arbetar tillsammans med att återställa balansen mellan uppdrag känsla och upplevelse. (Chefer och ledare inom vård och omsorg, hälso-och sjukvård)

Utbildning

”Coachande ledarskap i vård & omsorg” – är en uppskattad praktisk och teoribaserad heldagsutbildning  som vänder sig till Dig som är chef/ledare inom vård & omsorg, hälso- och sjukvård. Hur Du med hjälp av coaching som teknik och förhållningssätt kan få medarbetare att se sina egna lösningar och möjligheter i det vardagliga arbetet. Kursmaterial ingår.

”Samarbeta så mycket bättre” -är en beprövad tre halvdagars grundläggande utbildning för anställda medarbetare handlar om vägen mot samarbete och samsyn. Förbättrar kommunikationen och relationerna i personalgruppen. Ger verktyg till konflikthantering. Ökar förståelsen för grupprocesser och hur vi som individer påverkar och bidrar i arbetsgruppen på den relationella arbetsplatsen. Deltagarna får en utbildning med teori, värderingsövningar, samarbetsövningar, och självskattningar att ta med och applicera i arbetsmiljön. Kursmaterial ingår.

 

Johan dansar

Föreläsare Johan Berger är 1:a handsvalet

                  

Plötsligt är man där. Det är nu det händer.

Etablering
Efter 30 år som anställd i vården och 8 år som coach i densamma är Johan nu en av Sveriges mest framgångsrika coacher och föreläsare med beställare hos både kommuner, landsting/regioner och privata utförare. Och 1:a hands valet för merparten av medarbetare och ledare inom Svensk vård & omsorg, hälso-och sjukvård. Anledningen är förkunskap och förförståelse i nivåbestämmelse och för vad som är verksamt på arbetsplatserna och det ständigt pågående arbetet med att skapa balans mellan uppdrag och upplevelse. Inte minst är det hans devis ”Det får inte bara bli snack. Det ska vara roligt också.” som skapat framgången.

Bokdebut på förlag
Våren 2018 debuterar Johan som författare på Bokförlaget Komlitt som ger ut verksamma fackböcker för arbetsplatsen. Den kommande boken vill på ett spännande och nytt sätt inspirera och bidra till att utveckla alla Er medarbetare, ledare och chefer inom vård och omsorg, hälso-och sjukvård i Sverige! Mer om bokprocessens olika intressanta delar får Du veta mer om snart…

Om ungefär två veckor och med några få uppdrag kvar, så är det här året snart slut. Johan plockar fram kikaren och spanar mot 2018. Där borta ser han ett nytt år som vinkar till oss att vi ska komma så fort som möjligt med ny energi och framtidshopp till medarbetare och ledare inom vård och omsorg, hälso- och sjukvård. Bäst att packa väskan redan nu i god tid inför resan mot nya mål. Men först vill Johan säga ett varmt tack för året som gått till alla Er medarbetare och ledare som han haft förmånen att få arbeta med under 2017! Så gamla och nya kunder och följare vi ses!

Välkommen att boka föreläsningar, utbildning och handledning redan nu inför det kommande årets utmaningar.

Johan svarar på mejl och återkommer alltid inom kort på skickade bokningsförfrågningar.

En God Jul och ett Gott Nytt År önskas Er från Johan!

Johan skriver på dator

Våren 2018 debuterar Johan på Bokförlaget Komlitt

Våren 2018 debuterar Johan Berger som författare på Bokförlaget Komlitt som ger ut verksamma fackböcker för arbetsplatsen. Det känns fantastiskt kul med det här samarbetet meddelar Johan! Boken vi ger ut vill på ett spännande och nytt sätt inspirera och bidra till att utveckla alla Er medarbetare, ledare och chefer inom vård och omsorg, hälso-och sjukvård i Sverige! Mer intressanta grejer om bokprocessen kommer löpande. Och så snart vi har ett releasedatum för våren informerar vi Er!

Huddinge kommun

Relationer med Huddinge kommun

En innerlig föreläsningsdag på vackra Sundby gård med medarbetare och ledare vid Huddinge kommun boendekedjan för ensamkommande barn och unga på tema relationer på arbetstid.