Mina 4 knep på måndag morgon

din-motivation

Som Du kanske visste så har ju jag innan jag blev coach arbetat 30 år som medarbetare inom vård & omsorg, hälso-och sjukvård. Ibland kunde jag bli så trött på att jag själv och många andra var så trötta och tjuriga på måndagsmorgnarna, eller negativa på tisdagar, låga på onsdagar…
Så jag utarbetade en plan för att slippa rotera kring negationer. För det är ju inte svårt att hitta negativa saker om man vill. Men att hitta det positiva på måndagsmorgnar kräver en plan. Att lyfta blick och sinne. Det blev till 4 knep som jag fortfarande använder som coach under uppdrag.

  1. Bestäm Dig redan INNAN Du går till jobbet hur arbetsdagen ska bli. (Hur vill Du bli bemött, bemöta andra. Vad ska hända? Se till att det händer!)
  2. Om det här var min sista dag på jobbet så vill jag att den ska bli fantastisk och minnesvärd. (Hur vill jag då bli ihågkommen?)
  3. Välj bra saker som har hänt i Ditt liv att berätta (Historierna vi väljer att berätta skapar känslor och väljer vi bra saker att berätta upplever andra bra känslor.)
  4. Vad vill jag ge till andra idag (Att tänka att jag ger till andra kollegor gör att jag släpper mitt självfokus och blir mer nöjd, än om jag strävar efter att få och sedan blir besviken när jag inte får det)