Från att deppa till att peppa på jobbet

Från att deppa till att peppa på jobbet. En kick off på en halvdag med Johan!

Den här hösten hör jag ovanligt många verksamheter och arbetsplatser beskriva sin arbetsmiljö som hopplös, deppig, konfliktfylld, inspirationslös med dålig kommunikation och andra negationer.

En stor del i det tror jag handlar om vår egen oro i en väldigt utmanande samtid.

En oro vi också tar med till jobbet där vi påverkar andra.
Uppsidan är att vi som individer faktiskt KAN påverka arbetsmiljön på jobbet.

Efter 15 år som coach föreläsare och handledare vet jag hur en halvdag kan bli en inspirerande kick off för att större och mindre personalgrupper ska kunna gå från att deppa tillsammans till att peppa varandra.

Vill du ge din verksamhet mer inspiration i en utmanande tid? Kontakta Johan HÄR!

 

 

Konferens och planeringsdag för två

Under några år har min fru Lena och jag arrangerat en konferens och planeringsdag för två.

Vi är båda konsulter med egna firmor. Jag som coach inom kommunikation och grupputveckling, Lena som leg. Psykoterapeut i sin samtalsmottagning och en tjänst inom regionen på BUP.

Med liknande jobb och intresseområden har vi mycket att dela i vardagen här och nu. Ibland glömmer vi bort att prata om våra egna och gemensamma behov och drömmar.

2019 kom vi på idén att vi skulle kunna ha en egen konferens/ planeringsdag varje höst och vårtermin.

Med dagordning, finlunch och afterwork för bara oss som en möjlighet att ge mer plats för det viktiga att dela och lyssna. Så vi frågade oss, hur ser en riktigt bra planeringsdag ut?

Vår planeringsdag startar redan månaden innan kick off med att vi känner oss delaktiga att skriva in viktiga underrubriker/diskussionspunkter i den digitala dagordningen. Högt och lågt.

Konferensen sker med fördel på ett bra hotell. Den har en strukturerad inramning som är schemalagd förmiddag/eftermiddag. Med avbrott för en smaskig kvalitetslunch och en informell afterwork.

Förmiddagen är vikt för punkter som Hus & Hem, privatekonomi, behov och kärlek  i den tvåsamma relationen, relationer med familj och vänner.

Eftermiddagen har teman som; att nå våra mål, entreprenörskap, verksamhetsutveckling, marknadsföring.

Inställningen vi har är att bli förstådda, hitta samsyn och lyssna in varandra. Ibland blir vissa punkter inte så viktiga som vi trodde, medans andra tar mer plats.

Det gör inget om inte alla punkter på en planeringsdag får enhälliga beslut.

Låt det bli mer av en långsiktig mellanmänsklig process som avgörs i arbetsvardagen snarare än en Quick fix på en planeringsdag.

Egentligen borde det inte vara så stor skillnad på en konferens med 50 eller 2 deltagare. För en riktigt bra konferens stärker relationerna och samtalskvaliteten inför kommande utmaningar.

 

Vill du boka Johan till er konferens eller planeringsdag? Kontakta honom HÄR!

Vill du boka Lena för individuellt samtal eller par-samtal på hennes mottagning? Kontakta henne HÄR!